Thursday, July 30, 2009

I am Pregnant!


? Terkejut? I lagi la terkejut. Aku sendiri tak tahu aku pregnant!
tiba-tiba boss tanya; Are you pregnant?
Then baru I recall, someone in Finance Dept asked, bila due? Aku ingatkan MITI report tu bila due datenya, aku jawab ler next quarter!.Hahaha...
Balik kat bilik aku ceritakan apa yang boss tanya aku tadi. Baru Cat mengaku; Yes, sis, I also heard, but you seems not like a pregnant lady..
Dan June menambah: I wanna see yr tummy grow tapi tak nampak macam pregnant pun.
OOOOOOOOOOoooooooooo ( bulat )!!!! Rupanya ada orang mengata kat belakang aku? !!!!!
Aku patut tanya Boss tadi, dari mana dia dapat berita ni... Ehhhh, nak gak kaypoh bila orang dah buat hebahan palsu ni; dan pun boleh sampai kat BUD? Ini dah melampau.
At last aku dapat tahu juga, sapa punya mulut yang tak ada insurance tu... Tak ada modal lain ka to get me down, bergossip sampai macam ni. Aku rasa macam kerja kat company ulu banat mana ntah. Title SM dan M tapi sembang mengalahkan makcik-makcik yang duduk tunggu anak naik bas sekolah kat foyer apartment aku, bersembang menerka buat andaian sendiri tentang orang itu dan ini, buat itu dan tak buat ini. Aku kata dah melampau sebab dah sampai kat BUD! Selalu aku tak angkat port, apa orang nak cakap; asal kerja aku selesai dan boss dan counterpart aku puashati, aku tak kacau orang. Aku kat sini bekerja mencari rezeki dan maintain low profile. Tapi cerita kali ini buat telinga aku berdesing jugak. Geram tahap gaban. Tapi buat apalah nak melayan karenah picisan yang tak ada additional value.Menghabihkan boreh saja. Well, the signal is blinking..... it's a sign of frustation or dissatisfaction of certain people seing me getting more involved in this organisation for the area that is out of their coverage! Hey, I am not taking anyone's job. Kisahnya...That new assignment is a new baby for this company; the same thing which I had been handling it from A-Z in my previous employment. I hi-lite this point in my resume and BUD had pointed it out this during final interview. Thus, when the project kick-off, being pregnant or not , I' m here taking it with pride!
Note:
SM - Section Manager
M - Manager
BUD - Business Unit Director

22 comments:

Kak Elle said...

hahaha good news if u are pregant:)
hmmm pandai2 orang buat cerita ek?

silversarina said...

Pregnant ?? Baby ??? Kalau betul, best jugak, dapatlah Wanmommy cucu baru...hehehe.

Agaknya tmpat keja kat mana2 ada je yang suka cari pasal, sabar jelah cikmilah.

cikMilah said...

KakElle, kalau betul memang best; tapi ini macam conspiracy pulak dah...new assignment ni dealing with harzardous chemical and waste. As if I were pregnant then they are expecting my name will be drop off.

azzah8 said...

Che Milah...Never mind lah orang lain tuh...biaq pi lah depa ...mcm orang tua kata...biaq kan siLuncai terjun dgn labu-labunya...hehehe...

that is a sign yg you do a good...no...a GREAT job..!!! depa jealous tu....

KEEP Up Your Great Work!

Neeza Shahril said...

takde kerja sungguh la diorang ni..
benda macam tu boleh direka reka pulak kan.
get a life laaa... kan kak cik kan..

zany said...

bagus juga kak kalau pregnant, rezeki tu. Alhamdulillah.

sya said...

Cik Milah.. kalau org buat citer maknanya u ni glamour lah

Ummi365 said...

i dah agak dah.. ni mesti yang ada mulut jahat... biaslah cikmilah kalau kat dunia ni... sabar jelah

ells^ciKaLiD said...

hehehehee..igtkan dah betul2 td :D

cikMilah said...

KakRina, tu la..kalau la ni pregnant, bulan April tahun depat tambah la sorang lagi.. hehehe. You timang cucu, I timang anak! hahaha..
I buat tak tau jer.. biarlah depa melatah...


Azzah,
luncai tu terjun salah lubuk!


Ja,we cannot cover their big mouth but we can control ourselves..kannn..

cikMilah said...

Zany, umpatan orang pun rezeki jugak..ada kredit untuk ditebus dari kekhilafan orang pada kita.

cikMilah said...

Kalau nak di kira mulut orang begini, nak bergerak seinci pun susah kan , Ummi..I am OK, masa mula dengar tu jer my blood go upstair. Malas nak layan orang meroyan.. hahaha!

cikMilah said...

Suhailaaaa....kalau rindukan baby...Tok Aunty nak timang cucu jer...

Ummu Asiah ( by sms )
Hahahahha, gempak gitu title nya kan...Eh, kalau betul pregnant, best jugak tu!

cikMilah said...

Sya, orang glamor selalu kena gossip! hahaha..

catz_mafia said...

Akak,
Huh..mula2 marah cakap melayu lagi.. pastu dah last masuk omputih plak..

Bak kata P.Ramlee - amboi betul punya marah orang tu ek.. hehe

Leks kak.. biasalah manusia.. kalau dorang wat lagi.. lempang je sedas dua.. baru syok.. (batu api tul den ni. hehe)

Abang Long said...

Inilah yang dinamakan "tak ada kerja cari kerja" ... tak ada cerita lain ke nak buat ? Mulut manusia ...

Laracroft74 said...

buat suspen je Cik Milah.. excited kita bila tengok subject ni tadi..ingatkan real..tapi kalau real pun bagus jugak ...hehehe..

p/s mulut2 orang tu harus di cili2 kan ..baru dia tau pedas ke tidak..

cikMilah said...

Catz, semua bahsa keluar kalau masa berapi ni.. heheheh

tapi marah I dah habis daaa.. nothing to loose pun dengan si-mulut keypoh niii...

cikMilah said...

Abang Long, depa ingat akak melatah melenting kot..sorry.. wrong number!!!

cikMilah said...

Lara, kalau ada rezeki, memang exited..
Kita tak cili pun.. jeling jer depa dah gabra..hehehe, hantar spy lagi tanya my clerk, apa yang I dok buat pasal e-waste project ni.. hihihi...

MULAN said...

laaa.. pehal la jadi lagu tu.. sabor sis... sabor je la..

cikMilah said...

Mulan, pieces and bits of manufacturing line...Kan I orang baru? saja la depa nak try test tengok...hikkssss...