Thursday, January 24, 2008

Charity Food Fair

Assalamualaikum,
Saya sibuk benar hari ini hingga Ahad. Sibuk buat kek untuk jualan kebajikan. Pertama kali menyertai jualan begini, tak konfiden pun ada. Maklumlah cikMilah ni bukannya pandai masak atau buat kek gini, tapi peluang sudah di depan mata...lagipun jemputan dari Mamazieza dari Resipi.net sukar di tolak.
Penang Charity Food Fair anjuran CIMB Bank di Jalan Sultan Ahmad Shah, Penang (depan bangunan BHL) dekat2 dengan Citibank di adakan pada hari Ahad, 27 Jan 2007 pukul 9 pagi hingga malam. Charity Fair ini akan dirasmikan oleh Tuan Yang Terutama Gabenor Pulau Pinang dengarnya juga ada lintas langsung dari TV3 ke, masuk berita ke.. mana laa tau..
Kalau kawan-kawan tinggal di Penang atau mai Penang, jemput lah singgah memeriahkan suasana , membeli sambil menderma ke rumah-rumah kebajikan .
Gerai Rnet ni... ada cupcakes, cheesekek ,carrot kek,brownies, buns ,kek butter , kek coklat dan pizza di selenggarakan bersama 3 lagi kawan-kawan yang memang terror masak!

12 comments:

ainizakri said...

Salam cik milah..

TAHNIAH...Charity Food Fair.. Moga bersama kita mendapat keberkatan ..amin. Saya dulu pun, satu benda tak pandai masak cik milah...dah di rantauan..campak-campak...kecap kecap rasa..boleh la jugak menjamu orang. InsyaAllah april..kami di sini sibuk jugak dgn international bazar... tahun sudah..hantar dekat 20k ke rumah kebajikan sekitar penang..( pasai boss orang penang..) tak kisah..janji utk kebajikan...alhamdulillah. Tahun ni..saya hantar kuih mana yg boleh pasai dok dalam pantang gayanya..

Selamat memasak hujung minggu ni cik milah...sedap semua kuih muih /kek tu..mesti laris nanti..

Kak Elle said...

hmm...kalau dekat mmg saya pergi cikmilah...masa saya mula jadi nurse dulu saya knit booties for charity juga...tiap2 hari masa lapang saya knit sampai bolih hafal dari mula hingga akhir....

tulipurple said...

wahhh...mulia sggh hati org itew.
moga mendapat keberkatan drNya.
ishh...ingatkan nak blk penang bln nie,'maduku' beroda 4 itew wat hal lak..kalo dak bley p skali.uishh list itew sggh membuat ku tamak..seme nak!takper,kan ku war2kn pd sedara mara di sana.

silversarina said...

Bestnya kalau dapat pergi... dapat makan dapat bantu... good job !!

cikMilah said...

Aini,
Alhamdulillah, it went well. First time involved directly with own baking and selling. Fun, balik rumah baru terasa penat!

cikMilah said...

KakElle, then I knew how you're so good with knitting...

Tulipurple, meriah tau. Tak pa next time balik Penang, kita buat food fair sendiri. ha ha ha. Ada stage performance frm pop singer, children show, and OKU's show tapi tak sempat tengok sbb sibuk layan pembeli.

KakRina, memang best. Seronok menjual dan macam tak percaya satu keping pun tak tinggal.
Tak sempat nak ambil gambar sbb tak menang tangan melayan pembeli...

idham said...

cik milah..:-)

best!! nanti letaklah gambar2 kek cikmilah tu....

kami di dubai ada planning nak buat 'charity carnival' gak nanti feb 15th nie...ada la programme foods fare gak...:-)

semoga usah cik milah mendapat berkat!

Idham

cikMilah said...

Ayah Su
gambar tak sempat ambik ler...ingat lepas susun lawo-lawo nak snap gambar, tetiba kena serbu dan lepas tu licin licau .
Oww, mesti seronok carnival tu...panggang kambing ka?!!! Good luck.

FaRuHa said...

Salam CikMilah,

Harumn semerbak harum bau kek-kek ni.. terbau sampai ke sini!
Boleh order...

ps: CikMilah terimakasih kerana sudi berkongsi cerita tentang arwah Suhaimi. Mrk kawan CikMilah ke? Sayu hati membacanya. Berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

cikMilah said...

Waalaikum salam Faruha, orang sana nak kek ya...ok nanti kita FEDEX, sampai sana, bukak package, boleh makan kek dengan sudu... hihihi!
Arwah Mie& Net, ya. They're friend to many. A personality that no one will dislike. Today, Nett undergoes final operation on her leg, doakan ya...

simah said...

salam perkenalan...

maaf la sis... dah lama dah akak nak masuk sini tapi keadaan tak mengizinkan...

wah...ada food fare yea? mesti best ni! hope u will enjoy urself there... mesti masa time lapar.. bab nak carik nak makan apa wont be a problem kan? eee...tak sabarnya nak balik mesia bulan 6 ni...

eh..awak duduk kat penang kan? dah dekat la tu...my parents duduk kat seberang perai... kalu ada rezeki nanti kita jumpa..

will come back again utk baca the rest of ur entries... bebudak nak buat homework sekarang! take care!

cikMilah said...

Helloooooo...Seberang Prai kat mana dik...Kot satgi I pi carik parent you , boleh?
I am in between Permatang Pauh & Seberang Jaya ( familiar kannnn)