Monday, January 21, 2008

Dinner at Eastern&Oriental 18 Jan 2008

when we arrived .... a gloomy evening
listen to the whispering sound,water and pebbles( we sang Beautiful Maria...) a bouquet signified us at our conner
dates, figs and fresh fruits for my iftar. Bread with crab meat chowder was next....

darlinggggg....can you get the ice kacang machine from yr mom's house...I want our kitchen to be looked like this....
Part of my deserts. Main courses were not visible...amateur photographer was in another action...


I want verandah like this, wanna call fellow bloggers for BBQ!

before leaving, we took a stroll at the backyard facing the sea... we sang Beautiful Maria again...

15 comments:

Kak Elle said...

nice ambient ,nice company and whats the occassion ..anniversary eh?...congrats!!

wah that cheese cake sungguh mengamcam sekali....

bila dah dpt verandah tu jgn lupa calling2 eh bila ada BBQ....hahahhaa

Latiptalib said...

Assalamualaikum

Cantiknya gambar2 dalam blog cikmilah.

cikMilah said...

Salam kakElle,no special occasion. Just to create specilaties..ha ha ha. Anniversarry lambat lagi, in March. Cheesecake tu sedap sangat, nak ambik second helping, dah habis...

cikMilah said...

Waalaikum salam Paklatip,
matahati dan penglihatan Paklatip yang cantik, sebenarnya.
Seronoknya saya novelis tersohor bertamu ke sini. Terimakasih.

FaRuHa said...

Salam CikMilah,

Ini tentu majlis berbuka session kan...

Many thanks cox berkongsi info pasal hari ashyura baru ni. Buat pertama kali saya berpuasa di hari lahir !

Ummi said...

Salam Cik Milah, ummi membalas kunjungan. Nyaman nyer rasa blog cikmilah dengan hijau dedaun. kalau letak kaki kat dalam air with pebbles tu kan best..segar seluruh badan kut.

cikMilah said...

Salam Faruha,
betul tu.. kalau bulan puasa tak pernah berbuka kat hotel walaupun packagenya bagus...
ALhamdulillah...semuga sama-sama kita ambil iktibarnya. Starting new age with fasting, bagus tu...

silversarina said...

memang cantik tempat you berbuka puasa ni.... tengok gambar teringat mahligai maklang di kerteh, luas dan cantik.

cikMilah said...

Salam Ummi,thanks for coming...thanks for the compliment.

KakRina, memang cantik hotel kolonial ni, tapi mahligai maklang lagi special....

tulipurple said...

wahh..bestnye,nnt umah sis milah ada ice kacang..huhu.
itu deserts..sggh mengiyurkan!
sis,sy menantu pak lah la..hehe,lawak ja.kanda ku habaq dia lah anak 'raja' penang..hehe raajaaagopal..kih kih.nnt sy email sis k..wink2*

ZLAA said...

Bestnya tempat-tempat dia Cikmilah. Nampak sangat tenang

cikMilah said...

Rasa2nya boleh kut..mesin ais kacang tu..he he he( menantu tak malu ni cikMilah nih...)
InsyaAllah, nanti kita jumpa di Kepala Batas...

cikMilah said...

Zlaa..ala, Zlaa pun penah mai kot. Kat Penang ni saja tempat ni...

maklang said...

sedapnya cheese cake tu....nak sikit!

cikMilah said...

maklang.. sedap lagi cheesecake Maklang....he he he