Tuesday, May 20, 2008

38.3 degree C

Bestnyer kalau boleh sambung teruskan bacaan atas katil depan tv pada pagi selasa ni...

Biasa lah kan, cuti memang tak pernah cukup. Hari ini ada audit dari satu-satunya pelanggan yang di layan macam raja. Pasal urusan customer ni saya memang tak kena mengena tapi tempias jugak. Memanglah tak sedap melangkah kalau masuk ofis lepas customer dah sampai kan...Selepas hantar Ammer dengan macam-macam pesan, saya shoot dan sampai ofis 35 minit sebelum waktu resmi. Lazimnya bancuh milo dulu dan minum sambil check email, tapi hari ni rasa tak terasa nak minum pulak. Begitu begini , sana dan sini dah pukul 11 pagi baru terasa ada pager kat perut calling for food. Vico 3 in1 lah penyelamat saya, sekaligus selera makan tengahari pun dah tumpul! Ingatkan nak keluar cari koayteow tomyam...terkecur lidah sikit bila dapat sup panas pedas ni. Tapi badan ni rasa seram sejuk saja. Inilah jadinya cuti 3 hari badan pun naik lemau! Saya batalkan hasrat nak makan tengahari. Cuma makan krackers dan buah.

Bila balik rumah baru terasa nak makan nasi sbb ada ikan kembung bakar dan air asam....nyum nyum, tapi rasa tak selera la pulak. Badan rasa lemah dan beratnya kepala....rasa nak tidur tapi kesihankan Kakak dan Ammer sebab masih ada periksa esok, jadi tolong review dan ulangkaji apa yang patut. Nasib baik kelmarin terlebih rajin dah gosok semua baju untuk minggu ini, kalau tak.... memang tak larat sangat..
Sebelum masuk tidur Ammer tanya, "mama ada masa tak nak buat pai ayam". Alahai cair jadinya..Saya ni pelik sikit kalau anak minta makan, tak sampai hati nak bertangguh...
Ok lah, capai apa yang patut, buat cukup-cukup saja OK.
Macam malam semalam jugak lah , malam ini saya tidur lewat lagi. Malam kelmarin nasib baik nampak KakElle online, sempat kacau dia. Masa YM dengan KakElle sambil tersengguk-sengguk tunggu kukusan serimuka; malam ni kena tunggu oven pulak. Sabar... sabar...
Sementara tu, sempat menjenguk ke bilik bujang..
"Laaa, awat tak tidur lagi..."
"tunggu pai"
"Sayang oi, kalau masak pun tak leh makan lagi, satgi terbakar lidah"
"panas sangat ka Ma,"
"ha ah, lukis apa tu?.... dah, baca Bismilllah 21 kali. Esok bangun awal, breakfast makan pai"

Memang rasa tak sedap badan ni...ambik suhu sat.. oh...38.3 degre C.
Demam rupanya....
Uploaded by 9.30pm 21/5 : pai baru keluar oven... 4 biji jer...tak baik kan...
Happy si bujang dapat breakfast ni...

8 comments:

tulipurple said...

lahaaaiii demam ka sis,tp takper..kasih ibu takde sempadannye,demam2 pun masak gak pai..(nak cikit),uishh rajin lah sis nie..wat serimuka lg.
take care & hv a nice rest k sis...
(kan betoi che habaq..sis ni ibu mithali... :) )

Kak Elle said...

nak pie satu cikmilah?dah sejuk kan?

take care and makan panadol ye untuk turunkan demam tu supaya tak melarat.

silversarina said...

salam,

semoga tak melarat demamnya.

chicken pie .... nak jugakkkk :)

ummi365 said...

cikmilah,

semoga cepat sembuh..rehat bebanyakya

MAMAMIA said...

Have a good rest, biar cepat sembuh, boleh buat chicken pie bebanyak utk we all....

Kak Elle said...

even if its just 4 ...nakkkk jugaaaaaaaa

cikMilah said...

tulip...dah jadi emak gitulah kan...

kakElle, dah makan panadol, dah rasa ok, tapi kat ofis sejuk sangat agaknya, rasa seram sejuk balik..thanks..

cikMilah said...

Terima kasih kakRina. nanti kita fedex kan chicken pie ya....

Thanks Ummi, semuga tak melarat...sbb weekend ni sibuk! he he he..

OK mamamia, nanti kita buat pie sorang satu yek!

kakElle, dah fedex kan dah...sedap ke tak, kasi tau nanti yer...:)))