Sunday, April 19, 2009

Suprise!!!

Memang naakk sangat jumpa KakElle in person. Bila Kak Elle cakap dia nak turun KL pada 17-19 April, saya aturkan urusan pada hari yang sama. Hari yang padat, ke sana ke mari antara Bangi- Kajang- Puchong Perdana- Pandan Perdana-Nilai-Setiawangsa-bloggers meeting @ the
Curve!
Nasib baik ada tour guide cum photographer comel tu, Suhaila mahu mengikut all the way dari Penang, mudah perjalanan. Memang sukar melepaskan pertemuan bloggers.. apalagi cumaKakElle dan Ummi saja yang tahu kedatangan saya...(Saya dah tak keruan sbb terlalu excited.. hahaha, bocorkan rahsia pada Silversarina) .

Bila sampai nampak lembu! Seb baik patung jer, kalau tak mahu ada yang kena kejar dek lombu tu kang...pakai baju merah tu! Ehem, I saw one and I guess tu Zino la tu sbb dia pakai merah menyala, so den boleh agak dah..Kemudian nampak a lady with jubah hitam and backpack..Nampak berat beg tu. I told my niece, may be she is one of us...sapa tu ya?

Mulanya ingat nak duduk kat luar dulu, keringkan peluh ke, betulkan tudung yang dah senget
ke, tambah lipstik ke...sambil tengok who is coming..sebab saya tahu, semua orang tak akan perasan saya di situ hingga Tulippurple tiba.
Tapi, plan tak menjadi. Bila mata bertentang dengan Ummi365. .. alamak!She is so lively and charming...tengok orangnya tak sangka miliki anak dara cantik dan anak bujang handsome! Entah sedar ke idak, laju jer kaki ku melangkah menonong kat Ummi sambil senyum lebar...sampai Ummi pun heran.. eh, siapa ya..!!!


Dah start dah....dengan terkejutnya, dengan peluk cium nya..KakEzza memang chek kenai, dan Aida yang comel loteh nya.. alahai PB, manisnya...

Mmg betul saya teka Zino, dan seronok dapat jumpa mem Kak Aisyah. Ohh , yang bawa backpack tu Raden Galoh yang saya kagumi! Puas dapat bertentang mata dan berbual sekaligus belek cincin batu jarum mas tu....( ishhh, pompuan kan, tak banyak sikit pun nak jugak cakap pasal cincin gelang ni...)

Dari jauh nampak KakNong and I am so sure that is her. So happy to see KakNong dengan heronya Abg Mus.. sporting habis. Kemudian Tulip datang dengan jeling manjanya..buat apa akak kat sini.. hahaha... marah la tu, tak telefon awak dan kasi awak suprise ya! Suka tengok orang tu marah, tanda sayang kan!

Lepas tu buat drama sebabak dengan Azzah8 dan KakAnie, dan dengan KakElle juga...Tak tergambar perasaan. Rasa macam jumpa long lost sister...sebak,terharu , happy. I share common story dengan Azzah - we're in states at almost the same time, tapi tak pernah jumpa.

Mas and Dodie.. as sweet as ever...Comel and fun dia orang ni. Suhaila pun nampaknya Ok jer dengan makcik yang lupa diri sebentar nih! I had fun sampai tak boleh nak makan! Makan mushroom soup and roti, rasa kenyang sangat. Lagipun rasa rugi masa kalau makan sbb I ni makan lambat nanti tak sempat nak bersembang dengan semua orang! Datang jauh kan,mestilah nak jumpa semua yang datang.

Macam mimpi jumpa KaElle di depan mata! That's what I can say. Tak puas di sini, bila semua beredar kami duduk sekejap kat *buck. Thanks KakElle for the drink. Tiba-tiba Ummi pun buat detour and join us for few minutes..sampai Ilan dah merengek dah..

The kids are so cute. Sayang Ammer tak nak join sbb ikut cousins pergi zoo and Science Center...He had his own way enjoying KL trip kali ni...

Malam tu singgah Setiawangsa jemput Ammer yang ada di sana, sampai rumah rasa hilang kaki dan tangan entah kemana.. hehehe

I had TOO MUCH fun,thank-you everyone for being there.Thanks for all the gift...Kak Ezza, baulu tu "selamat" sebaik masuk kereta. Semuanya pun belum buka, sayang nak tanggalkan wrapper yang cantik-cantik tu. Ini PB sms cakap sayang pulak nak makan coklat tu, alahai dik, ngap jer...Norabella, thanks for the gift through KakElle.

KakElle, thanks for all the chocolate mould, wrapper, chocolate box, cute sock, kacang pool, T-shirt for Ammer and lots more. Above all, Thanks KakElle for being here.

Saya tak ambil banyak gambar tapi semuanya melekat dalam memori. Nanti Suhaila muat turun gambar ke flickrs dan saya akan letak url nya di sini.. semua gambar kita tanpa edit ya!

39 comments:

zino said...

tu dia panjang lebar cerita cikmilah... nampak terlalu excited tu.. hehe

masa zino sampai nampak juga dua orang berbaju itam... bisik dengan mem agaknya blogger yg kita nak jumpa tu hehe..

coklat tu memang sodap... rasa macam nak lagi hehe..

Kak Ezza@makcik Blogger said...

adik milah...
hari tu terlupa lah akak yang kamu ni muda lagi dari akak...terover pulak panggil kamu kakak...tapi saya terperanjat jumpa kamu tau..sebab tak sangka betul...tu lah..lain kali taruk lah gambar kat blog..nanti selisih bahu tak kenal lak...

thanks for the coklat..sampai rumah ingat kan nak simpan dulu..tapi paksaan anak anak tak dapat di elak kan...mak..rasa satu jer..boleh laaa...akhir nya selamat semua nya..hahaha...aziz pun mintak satu....

Kak Elle said...

milah mmg terharu bila dapat peluk memeluk tu kan?mmg tak sangka akhir nya kita dapat berjumpa juga..harap maaf airmata ni mmg senang berlinang...mcm jumpa adik yg lama tak nampak:)

salam saya pada suhaila dan kalau ada gambar yg saya perlu bolih tolong email ye.

Abang Long said...

Boleh dijadikan acara tahunan. Merapatkan hubungan.

Ummi365 said...

malam tadi ummi nampak update, tapi lepas tu hilang... adui macam main cak-cak pulak entry cikmilah hehehe..

ho ho.. memang ku tak kenal cikmilah. antara kenal dan tidak.. tulah lain kali letak gambar dalam blog ya.. tak delah kami terkial2 meneka. tapi tak apa2.. kalau tak macam tu tak ada fun playing the guessing game kan.. it was great and fun.. thank you cikmilah for coming.

silversarina said...

Waduh.... gamat sekali , best, bset ...kami tumpang happy , memang bila baca kisah gathering terasa keseronokannya . maknanya saya pun tertau samalah rahsia kedatangan cikmilah ye , tak pe , kalau tau pun tak pe sebab I dah kenal wajah cikmilah :)

pB said...

Salam Kak M ,

sampai larrr nie , coklat tu dok dalam kotak lagi , tau.
Bukak riben pun belum.
Intai intai jer

Anak anak pun dah sibuk mintak ...
He he he ...

nantilah ....

sya said...

Maaf tak join sbb ada plan lain .. thank 4 the choc. Maaf ler tak dpt balas sms. Nanti amik that choc pd kak ani

Norabella said...

CikMilah, terima kasih atas kiriman buah tangannya...terharu sungguh..

aNIe said...

Salam sayang buat cik Milah...memang tak sangka akan jumpa cikMilah yang akak tau berada jauh di utara...saper sangka kan?

Coklat tu masih ada lagik...akak pun lom makan...cantik wrapping dia sampai sayang nak bukak...hehehe

Sayang sekali akak tak sempat nak sediakan cenderahati buat semua...maklumlah suri rumah yang terperap kat rumah tak berkesempatan nak keluar...

Anyway...akak harap kita akan dpt jumpa lagik...'very the happening' kan? Hehehe

tulipurple said...

oOooOOOO...aritu sy blk penang tak habaq dia,dia nak tarik tinge kite kan...patutnye aritu sy plak tarik tinge sis...hehehe..it's such a big surprise!kak elle plak yg kene kejutan..
choc tu memmmmmmang shedap!as usual,apa2 sis masak@buat mmg shedap!seme DQ ug bedal...sy mkn satu jer.

MAMAMIA said...

Memang tak da rezeki saya nak jumpa makcik2 bloggers. Dah pakai baju itam dah, dah dlm perjalanan, tapi kita merancang, Allah menentukan...

Neeza Shahril said...

Ja tumpang seronok kak cik.. dah tengok dah muka kak cik hehehh... tak sangka.. hehehe.. tak sangka apa?? nanti cerita.. bila kita jumpa.. tapi bila tu??
Ja orang jauh. Susah nak jumpa2 kan.. tapi still dihati ni memang nak jumpa sangat.. doa2 lah..
entry kak cik kali ni ada aura happiness tau.. :)

dodiemohd said...

yeay! X sabar nk tgk pic dr kamera Suhaila. Send my regards to her,k! Seronok dpt tgk kakak2 ni dpt berjumpa..dari selatan & dr utara. So touching ek?? After so many years. Kak Elle x berhenti cite betapa seronoknya dia jmpa Cikmiliah. She' s so happy!!

cikMilah said...

Ya lah Zino, asal nmpak merah hitam.. mmg perasan!
Mai la Penang boleh rasa coklat lagi..

cikMilah said...

KaK Ezza,tak kisahla panggil kakak pun, tapi akak mmg best giler...wish to have more times with you.
Sadap baulu tu, dah ngap sampai ekor baru perasan ada red/green lining....

cikMilah said...

KakElle, we've waited long for that moment..rasa macam mimpi jumpa akak!
Berbaloi drive beratus batu.. haha

cikMilah said...

Abang Long, len kali balik Taiping, bagitau la.. boleh bercanda di tepian tasik.. hahaha

cikMilah said...

hehehhe, lepas ni jangan boring la k ye. Ummi mmg happening la...

nurazzah8 said...

cikMilah,

terharu....terharu sungguh! Takku sangka orang jauh dari utara sanggup datang beratus batu nak jumpa makcik-makcik bloggers yang happening giler nih...

Mmg membuat Azzah terkedu seketika....sehingga tidak sedar air mata mengalir laju, sangat terharu dan gembira ... dapat berjumpa cikMilah....

coklat dah habis...balik masuk aje rumah anak-anak dah serbu... bila bagitau Hana' coklat tu utk dia, semua orang tak boleh makan, satu kotak tu utk dia sahaja... tapi ummi dia curi-curi makan masa dia tidur! hehehe... pastu cover balik lah esoknya, cakap nanti ummi order lain... alamak...kena order lagi nih cikMilah...

tapikan...ada satu benda yg Azzah masih ragu2 ... hurm...pelupa betul... you dapat tak cenderahati dari Azzah??? sebab bila kira balik mcm terkurang satu... tak ingat siapa yang Azzah lupa bagi...sbb seronok sangat berborak dan makan2 sampai lupa...

cikMilah said...

KakRina,mmg hati ni meronta-ronta nak share suprise ni dgn someone, tapi nanti anti-klimax lak. Mmg gempak! InsyaAllah, kita plan for edisi Pantai Timur nanti.

cikMilah said...

Alahai adik Pb, sian coklat tu tak dimakan..hehehe, Selama ni akak dok bayangkan PB besar macma akak ni, ( sebelum tengok gambar Kinabalu tu la0 rupanya lahai comel loteh. It was a fun evening. Lupa diri sekejap.. hahaha

cikMilah said...

Sya, tu la ingat Sya join, tak pe, InsyaAllah lain kali kita jumpa - Sya nak mai Penang bulan JUne kannn...

cikMilah said...

Kak Anie, memang satu wajah yg dah lama di rindui.. hahaha. Ya la, kita kan tak letak dalam blog..
Memang happy sangat dapat jumpa kakAnie.
Alaa.. not to worry about the gift - dapat jumpa tuan badan lagi bermakna. Semuga persahabatan terus bercambah.

cikMilah said...

Tulip, akak dah agak dah Tulip akan terkejut besar.. hahaha
Kesian Kak Elle jugak..tapi it was fun playing guessing game..and meeting everyone there.
Suhaila pun tak habis-habis cakap herannya, kita yg tak pernah jumpa jadi smapi bergitu gempak!
Alahai Dq. mai balik Penang meh.. kita blajar buat coklat sendiri..

cikMilah said...

Mamamia, ada sebabnya tu Allah lencongkan Mamamia ke lain arah. InsyaAllah panjang umur,kita jumpa nanti dalam kesempatan yang lebih baik.

cikMilah said...

Nora,memang hoping to see you, tak apalah, InsyaAllah panjang umur ada kesempatan kita gegar Singapura.. hahaha. Thanks for the gift dari Nora jugak.

cikMilah said...

Tak sangka ya, kakcik ni kembang setaman gitu kan.. hahaha.
It was a long day for me. Sejak pagi berurusan tapi yang paling happening acara meeting tu lah..
Doa-doakan bila Ja balik tahun ni, kita ada kesempatan bersua muka..

Akhi Farid Rashidi said...

Salam makcikmilah,

Blog saya sudah berpindah ke http://www.faridrashidi.com..

silalah berkunjung ya..

MULAN said...

seronok nya.. seronok nya..

Luna said...

syok nya tgk gathering tu..dan syok jugak sbb dh tau muka cikmilah..
so kalo p jusco nnt boleh la usha2 :D

Nong said...

Memang a surprise and a pleasure to meet you there. Tapi rasa macam too short a time to borak2. InsyaAllah we'll meet again.

p.s. Chocolate tu abang mus ngap dulu sikit, takut sampai rumah berebut dengan anak dara. Sedap!

maklang said...

maklang dok lompat sana sini, tumpang baca kegembiraan rakan2..he..he...

cikMilah said...

Azzah, sesekali buang tebiat bila dah turun KL, hihihi. Sambil tu shopping barang-barang yang susah nak jumpa kat Penang dan ada juga urusan lain. Mmg happy jumpa Azzah sbb dah lam ateringin nak bersua.

Hadiah hitam merah..ada dapat..cantik!
Nak order ya, InsyaAllah boleh di usahakan.


Mulan.. mmg seronok. Hmm .. nampak gaya lepas ni kena cari mamnager dari pantai timur pulak.. wink.. wink...

cikMilah said...

KakNong, it was a pleasure meeting you and everyone. Mmg rasa cepat masa berlalu. InsyAllah , there will be next meeting...

Alhamdulillah, seronok saya dengar semua suka coklat tu. Rahsia nya sbb coklat tu original dan tak campur bahan-bahan yang meragukan. Jom la belajar buat sendiri.

cikMilah said...

Dodie, kesian KakElle kan,. dia sendiri terkejut..tapi ya, memamng happy sangat dapt jumpa KakElle, dan "anakn"ya tu...:))Cantik dan kemas hasil tangan Dodie..macma orangnya jugak. InsyaAllah, we'll meet again.

cikMilah said...

Luna,jom la kita buat gathering macam tu kat JJ , ke kar mee udang ka..baru gempak.

cikMilah said...

Salam Farid, ya Makcik dah masuk, nanti link ya..

cikMilah said...

Salam Maklang, kalau Maklang ada, lagi meriah rasanya..tak pa nanti kita buat meeting kat Pantai Timur lak.. InsyaAllah. Doakan kita panjang umur dan muarah rezeki besrta ada kelapangan..