Saturday, September 19, 2009

Sahur Terakhir Ramadhan Tahun Ini

Saya masih celik sejak jam 12.00pagi tadi. Alhamdulillah..sejak seminggu lepas kami kuarantin di rumah sbb Kak Ngah kena ILI - Influenza like sympthom yang seakan-akan wabak itu. Menggerunkan. Kami lalui seminggu ini dengan pelbagai kelainan. Alhamdulillah semuanya dah berakhir. Semuanya sihat. Semuanya kembali ceria. Cuma saya yang masih terbawa patern tidur yang berubah. Teramat letih dek aktiviti siang yang non-stop, saya tidur selepas solat maghrib dan bangun selepas jam 12.00pagi. Seminggu ini tak berjemaah tarawikh, missing that; semuga tahun depan ketemu lagi. Ya Allah, berilah hamba-hamba Mu ini peluang lagi untuk menyempurkan Ramadhan tahun-tahun akan datang dengan lebih tertib dan lebih berisi.
Malam keramat ini saya cuma mampu berzikir ! xveymmmaasjfakhkjmmmwwwmmmmn! Sebak juga menonton siaran lansung dari Masjidil Haram. Semuga satu hari saya dapat merasai berpuasa dan bertarawikh di sana.
Salam akhir Ramadhan dan Salam Lebaran.
InsyaAllah nanti saya release kan cerita pengalaman saya menangani anak ILI - masih dalam draf!
Apa saya buat malam ni sambil menonton TV?
Coating almond london dan bakar 8 biji kek untuk bawa balik kampung..... Selamat meneruskan puasa wajib terakhir Ramadhan. Semuga dosa kita hangus bersama perginya Ramadhan .....

8 comments:

Pp said...

CikMilah...sayamengucapkanselamat hari raya kepada cikmilah dan keluarga...
semoga tercapai impian kita mencari Hidayah dan Keberkatan Dia di sepanjang Ramadan tahun ini.

Yes, bila dah release cerita anak ILI tu, buzz lah ye.

:-)

Kak Elle said...

Selamat hari raya Milah ... kita lah manusia yg paling sibuk bila raya menjelma kan bersengkang mata sebulan...saya ada special greeting for you at FB...

Nong said...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI - dari kak nong sekeluarga

take care...

Win said...

Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin, K Ja and family...Alhamdulillah dah sihat dan ceria semua - Win and Sedae sekeluarga

cikMilah said...

salam aidilfitri utk Pp & family di Dubai.Nanti release saya gi tau eh.

cikMilah said...

Thanks for that special greetings kak..Aha...setahun sekali bersengkang mata.. apa salahnya kan...

cikMilah said...

KakNong, thanks fo rthe raya card..selamat hari raya untuk KakNong sekeluarga.

cikMilah said...

Win, Sedae and kids.. selamat hari raya.. teringat raya kita di Greenville ehh