Wednesday, June 24, 2009

Nadia dan Zakry - Updates

Alhamdulillah,
anak-anak comel ini sudah dikembalikan ke pangkuan keluarga oleh polis hasil sebaran awam dan kerjasama polis; malam tadi.
( Lihat detail pada komen Mas pada entri sebelum ini)

Nauzubilah, tapi kes begini sangat sangat menakutkan. Macam-macam perkara boleh jadi penyebabnya. Bagi ibu-bapa bekerja, cabaran penjagaan anak bukan perkara enteng. Jangankan anak kecil seusia Zakry dan Nadia, malah anak yang boleh di harap menjaga diri sendiri pun boleh hilang atau menghilangkan diri dari rumah.

Semuga Allah menjauhkan kejadian begini dari kita semua...

12 comments:

sya said...

Alhamdullilah.. terharu membaca mesej tu

Kak Elle said...

alhamdulillah kat mana mereka di jumpa?

silversarina said...

Alhamdulillah, syukur .

cikMilah said...

Sya,
tu la..lagipun tak terjangkau dek fikiran sejauh itu anak-anak boleh bertindak!

cikMilah said...

KakElle, the abang get bad exam result, takut kena marah ngan mak, nak escape pergi rumah sedara terdekat. A good samaritan jumpa and nak hantar balik rumah, tapi the kids tak nak. THen he took home, after that jumpa news about this duo kat internet - terus dia hantar ke balai polis..begitulah ceritanya.
Padahal mak dia kata, result tu belum pun mak tengok lagi...

cikMilah said...

KakRina,
Alhamdulillah they fall into good hand at first.

disturbia said...

Alhamdulillah...
Syukur .. mereka dah ditemuikan...

pB said...

syukur

MULAN said...

alhamdulillah..

mahal ka itu mangga perlis? takut kena tipu.. hek hek..

kot ada kebun, saya beli dgn akak je la..

Nong said...

Budak2 ni tinggal kat apt kak nong. It's good to know that they are ok.

cikMilah said...

Disturbia, pB. Ya Alhamdulillah...

cikMilah said...

Mulan, kalau ada kebun, mai la bawah galah ngan bakul.. itulah impian tak kesampaian.. miliki ladang mangga.. hahaha


KakNong.. tu la.. tengok nama tmpat tu dari mula dah agak ni area rumah KakNong dan Maklang ni... tapi dua-dua masih di obersea masa tu....
Alhamdulillah mereka selamat.