Saturday, June 13, 2009

Sanpshot Cuti.. gambar bercerita

Ros putih segar mewangi majlis....




30 Mei KL: perkahwinan anak sedara. Farid dan Lily, semuga bahagia berpanjangan hingga hujung usia. Gadis-gadis purple...... dari pelusik Malaysia bertemu di majlis meraikan sepupu mereka...
Farid memperkenalkan kami pada isteri pada PakLong dan MakSu (my brother and me yng nampak kepala tu... ) 2 hari 2 malam: kenduri , ziarah sedara mara , sedikit shopping. Back to Penang direct to Kedah.



Mencari durian. Tak jumpa. Alang-alang dah sampai terus ke Lumut borong ikan kering, ikan bilis dan sedara mara mereka. Mana gerai-gerai Melayu; hampir semuanya penjual dari Pattani.
Hajat nak makan keropok lekor dan ABC sedap yg pernah kami makan dulu, tak selera tengok gerai bersepah puntung rokok dan meja...Jalan-jalan kat water front sambik tengok telatah budak-budak main.

Kelly Castle. Cantik sekali lokasi, castel mengadap anak sungai...

Ni kes buli, Ammer suka sungai jernih dan airnya laju dan ajak turun main air, terus kakak-kakak cempung dan nak campak dia masuk sungai...

Nothing much other than kenduri dan tempahan kenduri. Pada yang order coklat tu, maaf ya; stok coklat premium saya kehabisan dan saya baru terima bekalan dari pembekal. Baru start buat hari ini. Anda akan diberitahu bila saya dah courrier dalam minggu ini.

Mmg banyak jemputan kenduri hingga tak terpenuhkan.Ammer cakap: boringla asyik asyik kenduri, asyik asyik kenduri..OK la sayang, memenuhi jemputan kenduri itu salah satu tuntuan fardhu kifayah..

Pesta Bunga 2009, Penang Botanical Garden ... tram riding on next enty, InsyaAllah.


12 comments:

silversarina said...

Wah, cantik kedua mempelai tu, Tahniah buat pasangan pengantin !!

Pandai menyakat jugak kakak2 tu rupanya ...hehehe.

zino said...

selamat pengantin baru kedua mempelai... semuga berkekalan sehingga ke akhir hayat...

cikMilah said...

sama cantik sama padan..kita dokan mereka bahagia menempuh susah dan senang hidup.

Semuanya mmg kaki menyakat..lotih den, kekadang buat tak tau saja...

cikMilah said...

tks Zino...

sya said...

Bila cuti aje penuh ngan undangan perkahwinan kan? Tak tau mana satu nak diutamakan esp kalau jejauh

Kak Elle said...

saya tertinggal ngan entry ni mungkin sibuk tak perasan harap maaf...

musim cuti sekolah mmg musim perkawinan.

MULAN said...

cuti ni memang penoh dgn wedding kan.. sempat pi 2 kendori je.. tapi durian yg dicari tak juga muncul tiba..

cikMilah said...

betul tu Sya, sehari 4 kenduri tak terkejar kita...mana yg tk smapi tu, kita call dan minta maaf lah...

cikMilah said...

KakElle, masih belum tertinggal gerabak.. tak pe..:)))

Mulan, perasan tak musim ekonomi tak bagus ni pun, kenduri tetap malatp!!! Grand, maklumlah sekali seumur hidup...
Meh kita pi Balik Pulau, cari kucing tidoq ka, kunyit ka...

Kak Ezza@makcik Blogger said...

cik milah

Ekonomi negara merosot tapi bab kawin dan shopping ni memang tak terlawan dengan kaum lain...kan rakyat malaysia ni semua pemurah dan duit ada dimana mana ceruk di Malaysia ni...hahaha...kata minah indon yang ada kat sini laaa....

aNIe said...

Selamat Pengantin Baru buat anak sedara tu...semoga kekal hingga ke akhir hayat...bahagia dan dikurniakan rezeki yang melimpah

"Impian Isma" said...

Memang meriah malam tu & happy dapat berjumpa cousin yg sentiasa vogue gitu. Maksu, saya dah start balik mengisi blog yang baru tengok yer...hehe
http://mummyisma.blogspot.com/