Thursday, February 28, 2008

Selingan PRU-11

Assalamualaikum warahmatullah,
Selingan bagi memeriahkan lagi pilihanraya; dalam banyak-banyak email yang singgah, yang satu ini buat saya terkekeh-kekeh...layannnnnn :))))
~~quoted fr Anonymous~~

DUN yg paling sejuk, DUN Batu Berendam
DUN yg paling tak de rasa, DUN Air Tawar
DUN yg paling panas, DUN Pedas
DUN yg paling miskin, DUN Sekupang
DUN yg paling muda, DUN Sri Muda
DUN yg paling lemah, DUN Batang Berjuntai
DUN yg paling basah, DUN Sg Besar
DUN yg kuat makan satay, DUN Kajang
DUN yg banyak hantu, DUN Pucong
DUN yg ada istana, DUN Kota Raja.
DUN yg banyak ikan, DUN Tg Sepat
DUN yg paling keras, DUN Batu Tiga
DUN paling pendalaman, DUN Hulu Klang
DUN banyak air, DUN Ampangan
DUN banyak pengganas, DUN Kuala Kubu
DUN paling takde kemajuan, DUN Gurun
DUN paling bahaya, DUN Baling
DUN banyak semut, DUN Kota Sarang Semut.
DUN paling pelik, DUN Sg Ada Burung.
DUN ada binatang, DUN Kijang
DUN paling wangi, DUN Pokok Sena
DUN paling tak cantik, DUN Batu Buruk
DUN paling garang, DUN Senggarang
DUN paling banyak berahsia, DUN Tell Anybody kehkehkeh..
Nota:
Salam Perjuangan dan Tahniah untuk Kak Ubai yang menang tanpa bertanding di DUN Kijang.
Once a teacher always a teacher!

17 comments:

silversarina said...

ni betul-betul selingan dan kurangkan stress pilihanraya... siapa mengundi kat DUN Puchong yang paling takut..kot-kot yang hantu pun datang mengundi sebab nak undi calon dia..hehehe.

maklang said...

DUN yang tak tau apa2 DUNNO!

mak farhah said...

cik Milah, nak pinjam ni letak di blog sy boleh?

Kak Elle said...

I DUNNO whats UN bolih jelaskan?...haha

cikMilah said...

KakRina,
jangan ada yang naik hantu, ya. Harap-harap tidak...eeee,,,
Rasanya DUN Gurun bleh menang tak? Hihihi...

cikMilah said...

Maklanng, habisla kita..kah kah kah

MakFarhah, silakan, silakan...jangan lupa "quote anonymous" tu yer..karang kena saman dengan penulis, I DUNno!!!ha ha ha

cikMilah said...

NO problem KakElle
DUN is Dewan Undangan Negeri.
ADUN is referred to those who are running in election to be State Assemblyman for area like
Batu Tiga, Puchong, Batu Berendam etc..
Too many jokes flying around now...:) Yang ini kira macam orang yang bertanding pilihanraya tu sama sifatnya macam nama tempat yang dia nak jadi wakil rakyat tu...he he he

Anonymous said...

Salam CikMilah,

Kreatif sungguh depa nooo...hahaha
patut tambah saranan Kak Rina tu DUN paling takut DUN Puchong!
-Faruha-

biruNiLA said...

salam kakmilah,

kita dulu sama-sama DUN Basmin kan? :D subhanallah

~ uya ~

cikMilah said...

Ya betul Faruha!!!
melawak sakan ! Usik-usik calon YB...

MasyaALLAH,
Uya,ku junjung kunjung balasmu, sewangi Basmin kita...

Kasih rindu,
KakMilah

ZLAA said...

Ish..ish.. dan lagi depa no.. selingan menghiburkan

Ummi said...

cikMilah,
masa ummi mula2 dapat ni via email umi gelak terbahak2 creative betul diaorang nikan..apa2 pun yang membaca terhiburkan..

idham said...

*gelak guling-guling* best best ...hilang tensen!!!!

DUN paling sejuk tu juga lah DUN paling kecut hahaha

IDHAM

MAMAMIA said...

Yang pastinya semua DUN sekarang tengah on their Best Performace, senyum memanjang, walaupun tak cukup tidur...

zahila said...

kak milah,
DUN Sg Ada Burung tu kat mana la pulak?
DUN Sg Burung sy tahu kat Sekinchan onthe way nk balik Kg di Sabak Bernam

Santai betul.. tapi jaga-jaga yg kat DUN Puchong tu.. takut kalau kita jumpa 'hantu' pocong tu

cikMilah said...

Ummi, kita pun camtu...

Abg Id,
Agaknya semua calun kecut kot... kecuali DUN Kijang yang menang tanpa bertanding...hehehe

Mamamia, itu senyum makrifat namanya!

cikMilah said...

Zlaa, macam-macam depa buat lawak daa...

Zahila,kita pun tak pasti pulak...nama tu memang pelik!