Thursday, March 27, 2008

From Gunung Keriang to Gunung Kinabalu

To my dearest niece Suhaila. Good luck for new posting to KK.
(Photo is taken from her bedroom window in her parents' home)



this morning I

open the window

glass I see

my face smiling

hanging

at times door


Ya Allah, remove her difficulties, grant her safety and great success, shower her with love and happiness, let our end be good action, and count us with Your pious servant, Amin.

11 comments:

Neeza Shahril said...

aik.. cikmilah.. poem ni untuk sape? anyway, neeza tumpang berdoa semoga 'she' akan beroleh kejayaan dan dipermudahkan segala urusan... Insyaallah...

cikMilah said...

Puisi untuk diri sendiri.. huh sound so selfish kan! Ha ha ha.
Posting ni utk anak sedara yang tak berapa happy kena posting ke Sabah..
InsyaAllah, Amin

shuhaila said...

huhuuu..
syahdu betoi laa..dah meleleh airmata nie.. tiba2 lak rindu tgk gunung tu..view from my bedroom

nyway thanxs maksu..

Kak Elle said...

good luck to shuhaila on your posting to KK hope you'll be happy there...pandangan dr bilik tu mmg cantik...

Neeza Shahril said...

takdelah selfish.. we need peace for ourselves too kan sometimes.. kalau kita tak buat poem utk diri sendiri, siapa lagi kan... :)

zahila said...

kak milah...
poem sendiri nampak!hehehe..
cantik foto tu.. I suka
negeri sabah dibawah bayu negeri yg belum pernah I jejaki..
;)

cikMilah said...

Su,
do solat istikharoh for the best answer. Take care.


Kak Elle,Thanks a lot on ehalf of Suhaila. Suasana kampung memang cantik dan damai..

cikMilah said...

Salam Neeza , saja suka-suka catatkan apa yang terlintas dalam kepala :) Thanks for the second visit

cikMilah said...

Salam Zahila
the photo is taken at my nieces's kampung, di kaki Gunung Keriang, Kedah. Kita pun belum jejak ke sana, teringin juga melihat keindahan Kinabalu...

silversarina said...

makin tinggi gunung didaki makin tabah diri dan hati, InsyaAllah.

Selamat menjalankan tugas di sana buat shuhaila, negeri yang cantik dengan alam semulajadi..best :)

shuhaila said...

to kak elle n k.silversarina..TQ 4 da wishes..masih dalam pertimbangan lg..semoga semua bjalan lancar..

maksu,
thanxs a lot..
dh wat ishtikarah dah n akan wat lg..ngah timbang2 lg..
>nti sy send smula emel yg sy send x sampai dulu..just read n ignore sbb dh lpas<