Wednesday, November 19, 2008

It begins....

There is one place near a busy highway. On the rightside of the highway heading south is a new blooming business avenue called JA. Lots of happenings there days and night. In a tall and wide building facing this place, there are few people sitting around an oval table waiting for their bigboss. A little women is looking out to the hustle & bustle of lunch hour traffics through a tempered glass wall, with a nerve wrecking inside her that bothered to none of other members in that board room. That little women is me! No good news is expected. That is known to everyone; but how to say this out to my adik-adik. Let me re-phrase, how would they take this news. Few of them are single bread-winner.

As known, is about reduced schedule loading from key customers.

that in-lieu of that and the forthcoming December holidays

then

we are given a four days workday in a week

until end of the year.

Sighhhh.....I want to sleep. Wake me up when December ends....

To all my brothers and sisters warga kilang especially adik-adik in my dept, below doa is for you....

18 comments:

sya said...

Cik Milah kekadang nak menyampaikan satu berita yg kurang menyenangkan pd kakitangan yg dah dianggap mcm famili kita memang berat kan..

semuga Allah memberi kesejahteraan dan perlindungan serta bukakan pintu rezeki utk mereka yg terlibat.. Amin

Pp said...

satu doa yg paling baik!

semoga semua mendapat perlindungan Allah.

pp

Mimi Amilia said...

Kak Milah,
Saya pun terikut sedih dengar berita ni.:(

zany said...

kak cik,
saya dah pernah lalui semua tu, moga semua adik-adik tu dimurahkan rezeki dengan cara lain.

Kak Elle said...

Cikmilah semoga awan mendung akan ceria after december dgn berita yg lagi baik ... I won't be around but will check on your blog when I am away.

Consolation kerja masih ada walaupun di potong sehari dlm seminggu untuk bulan depan.

cikMilah said...

Sya, kesian tengok mata mereka - macam hopeless.
InsyaAllah, saya cuma harapkan mereka tak putus harap dan terus cekal.

cikMilah said...

Pp, thanks fo the doa. InsyaAllah, ada hikmah di sebalik semua yang berlaku. Mungkin ini caranya Allah memanggil kita supaya lebih dekat denganNya.


Mimi, alah bisa tegal biasa... harap-harap fenomena ini sementara. Paling penting tak ada yang berputus harap dari berusaha dan berdoa terus-terusan.

cikMilah said...

Salam Zany, pada kita yang dah seasoned ni, kita rasakan this is parts of a working life - yang kesiannya tengok those yang baru kerja dan young family man..they need emotional support too.

Ummi365 said...

cik milah..i really dont know what to say.. cuma doa je yang boleh diucapkan untuk "adik-adik" you.

tulipurple said...

semoga Tuhan mencukupkan apa yg kurang,dan moga kita semua lebih menghargai hidup ini berlandaskan keimanan kpd-Nya.
sedey lah baca N3 ni...apatah lg bahu yg memikul beban itu kan...
wahh...nnt byk ler N3 dr blog masak2 sis tu ek? :,)

KAMATO said...

tiap yg berlaku ada rahmat disebalik nya

Fakhzan Marwan said...

Salaams,

Pesan Tuan Guru saya sewaktu saya dilanda geruda yang saya kira tiada jalan untuk mengatasinya lagi..

Baca lah surah al-insyirah at least 100 kali sehari, disamping memohon Tuhan Yang Maha Kaya, Yang Maha Mengerti tanpa diberitahu itu, segala-gala hajat kita...:D

InsyaAllah...sekadar menyampaikan...:D

MULAN said...

ya, moga ada rahmat di sebalik kejadian, moga dipermudahkan segala urusan..

Abang Long said...

Doa perlu diamalkan selalu ... yang penting rezeki ada keberkatan. Semoga kita semua dimurahkan rezeki.

alaf21fc said...

Salam hormat. Jom sertai kuiz novel.

Neeza Shahril said...

kesian.. tapi tak sesuai untuk cakap macam tu..
simpati.. tapi tak boleh buat apa jugak..
doa lah yang terbaik..
semoga ekonomi lebih kukuh dan ada rezeki lain buat 'adik-adik' kak Cik tu..

cikMilah said...

Ummi,
doa is the best. Semuga semuanya in dapat di hadapi dgn tabah

cikMilah said...

Tulip..thanks for being so understanding...


Kamato, InsyaAllah dan semuga yang lebih baik akan kita preolehi...