Friday, February 6, 2009

Happy Birthday Kakak

Happy 15th Birthday Kakak...
Few captions about Kakak;
named after Mama's goods friends in St Louis, MO; Alia O'keefe and Khadeejah Whethersby. Meraka sahabat sepanjang zaman. Mengisi kerinduan saya namakan puteri sulung, Alia Siti Khadijah. Juga mengambil berkat nama Ummul Mukminin, Saiyidatina Khadijah r.a.
Kakak panggilan for Abah Mama KakNgah dan Ammer. Semua orang lain panggil Alia kecuali aruah Mak dan adik-adik Mak, juga PakWa (my eldest brother), panggil dia Khadijah.

Dapat adik masa umurnya belum pun setahun. Tengok slide tu very protective jada adik baru lahir.

Suka memasak. Memang boleh diharap kalau Mama Abah tak ada kat rumah, adik-adik memang tak lapar.


Happy Birthday sayang. Rindu Kakak waktu kecil....few snapshots when she was under 12 yrs old...





Aunty Elle tanya tak dak makan-makan ke...hehehe,
OK , ni nak share gambar cupcake yang Kakak bawa ke sekolah untuk celebrate dengan best friends. Ekslusif untuk kawan rapat jer...syyyy.


She requested for a dinner outside. OK apa salahnya..Lepas maghrib kami keluar...masing-masing lapar , terus enjoy makan tak sempat ambik gambar ...

Tak ada kek ke?
Kek dalam oven tu.. baru bakar..Petang nanti Kakak jemput kawan-kawan celebrate kat garden ala-ala picnic...
Jemput datang.....

24 comments:

Kak Elle said...

Happy birthday kakak semoga berjaya ke menara gading dan make your parents proud of you ye?

Kakak takde makan2 ke?bab nak share sama:)

cikMilah said...

Kita celebrate b'day Kakak makan kat luar malam tadi, masing-masing laaaapar sangat, terus makan tak sempat ambil gambar..:)))
Busy at school yesterday, hari ini buat kek untuk kakak celebrate with her friends petang nanti; kat garden then they'll go swimming..

Kak Elle said...

aiyo cikmilah iut cupcake banyak cantik wo suka pinkie2...hahaha....nak satu bolih?

eh dah bolih upload gambar ye?

Queen Of The House said...

Happy Birthday to Alia!!

CikMilah, those cupcakes cute sangat!! Kalau you buka buniness, mesti laku!

tulipurple said...

wahhh....cantiknyeeee cupcake tu!n of coz sure yummy!!

selamat panjang umur pd kakak,moga berjaya dunia&akhirat,jd mukminah profesional.
n eppy belated bday to kak ngah also.kullu ammah antuma bikhair abadan.

p/s:nnt kak tulipurple balik penang bawa hadiah utk adik2ku ini...

zany said...

happy bithday kakak, ehhh kakcik, dekat2 ye birthday anak kakcik?

kakcik belajat kat st louis ke, sama U with bapa amr lah, tapi junior kot, he, he....

Neeza Shahril said...

Happy Birthday kakak.. comelnya kakak tembam masa kecik..

sedapnya cup cake tu.. kalau neeza lah kak cik.. mesti tak nak makan..
simpan je dulu hehehe..

Ummi365 said...

Happy birthday kakak.. eh dekat ya dengan birthday kak ngah.

cikmilah, ummi suka cupcake tu cantik sesangat.. nak order boleh?

maklang said...

happy bithday kakak...InsyaAllah jadi anak yang berjaya..

kek2 tu memang cantek2..tak sampai hati nak makan...

cikMilah said...

KakElle,
cupcake tu first time I buat dengan fondant dan sugar paste. Bunga tu boleh makan...hehe..Boleh, satu dozen pun boleh....

cikMilah said...

Queen, memang hasrat ke arah itu. InsyaAllah, sharpening skill - buat untuk birthday anak dulu..
Dan Alhamdulillah, ke-empat-empat org best friend dia dah tempah - nak cc yang macam tu jugak untuk birthday depa ni..siap bagitau warna sekali...hehe

cikMilah said...

Thanks KakTulip....
nanti balik Penang Alia buatkan kek untuk DQ dan EA ya...

cikMilah said...

Zany, selang seminggu jer..both are borne on the CNY 1994 and 1995.

Oh really...hope to meet my super duper junior one day..SLU ke UMSL ke WASHU ke..Park ke, Webster ke.. St Louis mmg kampung Melayu.. hahaha.

silversarina said...

Happy Birthday kakak, InsyaAllah auntie doakan agar berjaya dunia akhirat.

Rajin dan berbakat masak macam ibunya jugak.

cikMilah said...

Ja, tu la anak-anak tu cakap, sayang nak makan cc tu...hehe.
InsyaAllah, cc covered by fondant tahan seminggu, simpan dalam tupperware, InsyaAllah.

Ummi, tu la.. mas depa kecik dulu every year cost saving, buat b'day party ke, kenduri ke, sekali untuk 2 orang..
Nak order no problem..kot kena hand delivery nanti.. hehehe

cikMilah said...

Maklang..yang cantik tu yntuk mamam jugak.. bukan untuk mata jer..hehe

Thanks KakRina, hopefully berjaya dan baik budi macam anak dara KakRina tu..

Ninie Shops said...

sayang nya nak mkn, cantiknya cuppies...

Uncle Lee said...

Many happy returns of the day, Kakak. Best wishes for the Ox year too.
Love the cakes. Look delicious. Ada lagi? Would go down well with iced coffee, ha ha.
Best regards, Lee.

ells^ciKaLiD said...

hepi beleted bvday to kakak n kakngah...sori lambt wish..busi sgt neh bru dpt masuk cneh.. :)

nextweek da ader kt kg..dpt tranfers blik dkt ngn family :)

AZWA said...

Happy Birthday Alia Siti Khadijah...cantiknya nama...semoga kakak dipanjangkan umur, murah rezeki, budi pekerti seindah nama...tapi apa2 pun cupcake ittewww tersangat la comelnya...nak satuuuu....huhuhuhu

p/s...hah elok sesangat la tu cikmilah baling katak2 tu.. terutama penerima sedekah ittewww...

AZWA said...

p/s sekalik lagik..azwa terfall in love ngan resepi mee rebus itteww...minta izin linkkan ek...

Fakhzan Marwan said...

kak,

saya tak boleh access ke blog kak ummu asiah....kenapa ya? is she all right?

I heard that her husband had been sent to jail, is it correct?

sya said...

Happt Birthday kakak moga jadi anak yg solehah...

itew cupcake sungguh mengujakan

min said...

kak cik, thank for visiting our blog dinoor. dik ma cakap, kalau nak resepi menarik pi la blog kak cik. then baru tau... memang bagus la kak cik ni. very la feminine. gubahan lagi, masak lagi... i'm so impressed!