Sunday, February 1, 2009

Happy Birthday KakNgah

She's born on 30th Jan 1995 ; 6.32pm.
On the same date /time this year, we're crossing Penang Bridge to be with the whole family for tahlil for aruah Abang Azrul. Just wishes and kissess; being the happy-go -lucky KakNgah, she cherished the moment with Alhamdulillah..
31st Jan, Abah wanted to treat her girl for lunch outside, but everyone of us were tired and just lazy to go out as we'd be going to tahlil again in the evening.
So today, we cheered up ourselves with simple nasi putih and sup daging and sayur campur. Later we indulged to mama's chocholate cake with ganache and fresh strawberries.
We took good rest; lazy out in our housecoat.
In the evening, before sending her off back to SGGS hostel, we had pizza and blueberry cheese cake, all homemade.
Happy Birthday sayang...

21 comments:

Kak Elle said...

Happy birthday kak ngah may you be blessed in everything you are pursuing in...belajar rajin2 ye semoga berjaya.

ummi365 said...

Happy Birthday sweet 14 kak ngah

Mrs LVoe said...

hepi sweet 14 kak ngah..

sis, u ker yg buat cake tu?

- nisha -

Abang Long said...

Semoga panjang umur dan murah rezeki.

Makanan yang terhidang memang sedap mata memandang.

maklang said...

happy birthday kak ngah...moga panjang umur dan murah rezeki..

silversarina said...

Happy Birthday Kak Ngah !!
InsyaAllah hidup diberkati dan menjadi anak yang solehah.

Sedapnya nampak kek dan pizza tu, yummyyyyy.

MULAN said...

happy birthday kak ngah..

drooling2 tengok cheesecake tu..

cikMilah said...

thanks KakElle, nanti kakNgah baca sure senyum dia tu..

Thank-you Ummi.Sekejap je dah anak dara pun...

ummu asiah said...

Semoga panjang umur dan menjadi remaja yang solehah..

kan...bagus tu...dapat jimat banyak..all home made..

Simply deicious nampaknya...terliur...bila la boleh pass by permatang pauh lagi ni....

Neeza Shahril said...

Happy Birthday Kak Ngah.. semoga sentiasa menceriakan hati Mak dan Ayah...

bertuah kak Ngah.. dapat Mak yang pandai buat cake, buat pizza dan buat segala benda..
tak yah beli kedai..
bestnya laaa..

cikMilah said...

thanks Nisha....kek sdn bhd dik..respi ada kat Kitchen Tales..cubalah:)

Abang Long, sejak bbrp hari makan minum kami berterabur.. ya lah sebu rasa selera..Lagipun anak nak balik ke asrama, jarang nak merasa mak masak..

Terima kasih maklang..

cikMilah said...

thanks ya kakRina, she wil be happy reading this.

Mulan, ala hai.. kek biasa resepi ikut buku.. hehe

Umi Kalthum Ngah said...

Dear Cik Milah,

Your birthday girl is at SGGS? That's my alma mater...until Form 3. My sincere greetings "Happy Belated Birthday" to my super duper junior...

Wasalam,

PS. Am so sorry to hear about your loved ones in the previous entry...Missed reading it earlier as was away at KB...Sincere Salam Takziah from me...

cikMilah said...

Ta, thanks for the sincere doa..
Alaa.. jangan pass by saja. Habaq ja bila nak mai,kan ka kita ni sama-sama pengurus masa sendiri la ni.. hehehe

cikMilah said...

Right KakUmi, yr super duper junior adores you. She reads yr blog and books, look up at your autobiography in Galeri Puteri. She was there when you gave motivational talk in USM last year; tapi malu nak pegi jumpa.. hahaha...
She's wondering if "Hanis' tablemate Yoke Chin in Seungu Lavender" is her Mathematics teacher now...
Tentu nanti dia melompat gembira bila dapat birthday wish dari idola yang di kaguminya.
InsyaAllah , saya akan sampaikan.

Thanks for yr doa pada kedua-dua aruah.

Nong said...

A belated birthday wish to Kak Ngah...

Al-fatihah to those beloved ones who had gone earlier than us...

U take care too...

AZWA said...

Salam ziarah Cik Milah.

Happy birthday Kak Ngah, semoga panjang umur murah rezeki, jadi anak yang solehah ya.

Waduh22 laparrr jadinya melihat segala macam jenis kek...home made pulak tu...tabik spring betul la kat Cik Milah ni...

misz_A said...

hppy bdag gak....
lawa la kek tu..laparr..

Fakhzan Marwan said...

sedap nyerrrrrrrrrrr kek...huhuhuhuhuhuhu...nak buat kat sini tak reti....:D

sya said...

Happy belated birthday for Kak Ngah.. semuga membesar menjadi anak yg solehah dan disayangi oleh rakan-rakan dan keluarga serta berjaya di dunia dan akhirat.

Cik Milah.. sya baca about Azrul.. tak sangka air mata menitis, Allah meminjamkan dia hanya sementara supaya dia dapat menaburkan kasih sayang dan kegembiraan kepada semua. Tiba masa Allah ambil semula hakNya... semuga dia ditempatkan di kalangan org yg soleh dan tempa yg mulia disisiNya

zany said...

happy birthday kak ngah, moga berjaya selalu.